Uusin Luontoemon lapsi, Metsän Rauha -havutee, on kotoisin Sysmän metsistä Päijät-Hämeestä.

Metsän Rauha -yrttihauduke on pakattu siemenpussiin. Ajateltiin, että tämä pikku pussikin saisi uuden elämän tyhjentymisen jälkeen, ja sen voisi käyttää siementen säilyttämiseen seuraavaa kesää varten. Siis vaikka tomaatin siementen, tai ihan minkä vaan.

Sama kierrätyksen idea kulkee kautta linjan: etiketissä ja tuotekortissa on käytetty uusiokartonkia, painovärinä vain yksi väri.

Havuteen havut on huolella ja valikoiden Heini Katajiston sysmäläisestä luomumetsästä kerätty. Paikalliset poimijat Tuulia Jokinen ja Paula Jokinen ovat poimineet katajanmarjat ja kanervankukat.

Havuteestä sanottua:

Luontoemon Metsän Rauha -havuteerouhetta

  • En ole oikeastaan koskaan juonut teetä, mutta tämä on hyvää!
  • Ihanan metsäinen maku.
  • Mikä tuoksu!
  • Jännä miten raikas ja makea, melkein kuin joku hedelmä.
  • Maistuu hyvältä! Aika miedolta. Eikä yhtään vinkerää.
  • I feel I am drinking the forest!

 

 

 

Kaiken taustalla oli haave tehdä hyvänmakuinen ja raaka-aineiltaan täysin suomalainen uusiutuva ja helposti saatavilla oleva hauduke, jota voisi hyvällä mielellä nauttia ilman sitä, no, teetä (Camellia sinensis). 

Eikä siinä vielä kaikki. Oikeastaan tämä oli vasta alkua. Alussa mainittu tuotekortti on tehty yhteistyössä perinteentutkija Dalva Lamminmäen kanssa, ja Dalva on kirjoittanut upeat tekstit suomalaisesta mytologiasta. Kortti inspiroivine teksteineen tulee teen mukana, ja jo pelkästään se on nähtävyys. Graafinen suunnittelu piirroksineen on Pasi Virtakarin käsialaa. 

Havuteen eri vaiheissa oli mukana myös luonnonvara-alan harjoittelijamme Annika, joka testaili eri makuvaihtoehtoja, ja Tuula, joka on värjännyt kuusella itsellään langat, joilla pussit on solmittu.

Toinen, jo pitkään hyllyllämme viihtynyt hauduke on maukas maitohorsma-mesiangervo-yhdistelmä, joka ristittiin Niityn Tuoksuksi. Siitä enemmän myöhemmin, mutta verkkokaupasta se jo löytyy.

Toivottavasti tykkäätte. Kippis! Ja terveydeksi!

Pauliina