Luontoemon synty

Luontoemo on luonnon vihreän hoivan ilmentymä. Luontoemo edustaa luonnon sitkeää naisellista voimaa.

Luontoemo on yrityksenä luonnon ja naisen rakkaustarina ja tarina päijät-hämäläisistä naisista ja rohdoskasveista.

Luontoemon äiti ja tytär

Hongiston mummi on muistoissa legendaarinen hahmo viime vuosituhannen alusta, joka tunsi luonnonkasvit ja niiden rohtokäytön ja jolta naapurit pyysivät neuvoja. Tämä Ritvan isoäiti asui ja vaikutti Asikkalan Kalkkisissa. 

 

Ritva Salminen toteutti 1990-luvun alussa pitkäaikaisen haaveensa ja perusti Sysmään luontaistuotekauppa Luontoemon.

Kauppa on toiminut jo lähes 30 vuotta sysmäläisten luonnollisen terveyden tukena. Luotettava ja luottamuksellinen palvelu on saanut sekä paikalliset että kesäasukkaat palaamaan Ritvan luokse aina uudestaan.

 

Vuonna 2010 tytär Pauliina Silva lähti mukaan, ja nykyään Luontoemolla on verkkokauppa, omaa tuotekehitystä ja luonnonyrtteihin liittyviä palveluita. 

Ritva osaa vuosikymmenien kokemuksella neuvoa parhaimmat tuotteet vaivaan kuin vaivaan, ja Pauliina opastaa syötävien ja hoitavien luonnonkasvien maailmaan.

Luontoemon lapset

Luontoemon tuotteet on synnytetty ajatuksella ja rakkaudella. Raaka-aineet on kerätty kasveja kunnioittaen ja lupaa pyytäen. Näiden ikuisten olentojen avulla liitymme ketjuun, jonka suojaamana ja jonka kanssa yhteistyössä olemme eläneet kautta aikojen, suojellen ja raviten toinen toistamme. Jatkamme tätä ketjua yhteistyössä samaa perintöä ja polkua kulkevien kanssa ja haluamme tuoda tuotoksemme kaikille tätä yhteyttä kaipaaville.

Villinä kasvavat luonnonkasvit keräävät itseensä voiman maasta, vedestä, auringosta ja ilmasta. Ne pärjäävät myös ilman meitä. Tulemmeko me toimeen ilman niitä?

Metsän maailmaan on tärkeä astua kunnioituksella ja kuunnellen. Metsä on suomalaisille ollut aina pyhä, eläinten valtakunta, jonka kuninkaana karhu hallitsee. Metsästä voimia ja parannusta ovat etsineet niin tietäjät kuin tavan ihmiset. Huokaise hetki ja hengitä puiden kanssa. 

Perinteentutkija Dalva Lamminmäki, ote tuotekortista Metsän Rauha havuhauduke

Luontoemon tuotteet ovat helposti kierrätettävissä ja uudelleenkäytettävissä. Materialit kuluttavat luontoa niin vähän kuin mahdollista. Tuotteidemme tuotesisältö on mahdollisimman yksinkertainen ja kaikki omat tuotteemme perustuvat suomalaisiin villinä kasvaviin luonnonkasveihin. Paikallisten poimijoiden keräämät kasvit ovat kotoisin Päijät-Hämeestä, ja ne on käsitelty hellästi ja asiantuntevasti.

Luontoemon yrtit on pala maata, luontoa, juuria ja identiteettiä.

Lue lisää toimintamme ja tuotteidemme ajatus- ja arvomaailmasta ja vastuusta.

Luontoemon havumetsä