Villiyrttikausi on jo alkanut, ihan huomaamatta. Sitä on vain odottanut, että viimeisetkin lumet sulaisivat, ja tuskaillut tyypillistä huhtikuista pikkutakatalvea, joten vihreä syötävä on taas hiipinyt esiin yllättäen. Juuri lumesta vapautuneessa pihassa pienet vuohenputket nousevat huhtikuisen harmaasta, mutta aurinkoisesta metsänpielestä, ja siankärsämön lehtiä kaartuu kukkapenkin kivetykselle.

Opi tunnistamaan syötäviä luonnonkasveja

Luonnonyrttien poimijakurssi on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka haluavat poimijakortin eli todistuksen siitä, että osaavat luotettavasti tunnistaa poimittavat kasvit ja niiden käsittelyn ja laatukriteerit myyntiä varten. Kurssin aikana ehditään käydä läpi kolme kasvia, joista saa poimijakorttimerkinnän.

Kurssille voi myös osallistua, jos haluaa oppia tunnistamaan syötäviä luonnonkasveja omaksi iloksi ja nautinnoksi, ja yllättää perhe ja ystävät omasta kotipihasta ja lähimetsästä ja -niityltä löytyvillä uusilla mauilla. Vaikka keskitytäänkin kolmeen kasviin, maastossa ehtii nähdä monta muuta syötäväksi sopivaa.

Tai ehkä sopivampi vaihtoehto voisi olla villiyrttiretki, jotka kestää kaksi tuntia, ja teorian sijaan keskitytään kokonaan kasveihin.

Kevään poimijakoulutukset

Itä-Hämeen kansalaisopiston kautta ryhmäkoko on jo täynnä, ja siitä varmaan saadaan opistolta tietoa lähiaikoina.

Pidän samalla viikolla toisen poimijakoulutuksen, josta tietoa sivullamme ja Facebook-tapahtumassa. Teoriaosuus pidetään etänä 25.5. klo 17-19, ja maasto-osuudelle Sysmässä on pari eri vaihtoehtoa eli 29.5. klo 12-14 ja 1.6. klo 16-18. Jos osallistujia löytyy tarpeeksi esim. Helsingissä tai Lahdessa, maasto-osuuksia voidaan pitää myös siellä.

Ilmoittaudu kurssille tai kysy lisätietoa sähköpostilla tai puhelimitse: pauliina.silva (at) luontoemo.fi, 0505424542. Tarkemmat tiedot lähetän ilmoittautuneille sähköpostilla. Kesällä pidän lisää kursseja kysynnän ja tarpeen mukaan. Ota yhteyttä!

Sivuiltamme löytyy hieman lisää luettavaa villiyrteistä, luonnonyrttien poimijakoulutuksista ja villiyrttiretkistä.

Keväisin terkuin,
Pauliina
Keruutuote-/luonnonyrttineuvoja